Yorkshire-pudding

Yorkshire-pudding <meta name="description" content="oppskrift på yorkshire-pudding laget på soya mel" Yorkshire pudding (3-4 stk)

1 dl soyamel
2 små egg
1 dl laktosefri melk
1/2 ts bakepulver
1 klype salt
rapsolje

Pisk egg og soyamel fritt for klumper, hell så i melken og pisk litt til.
La røren stå å svelle i kjøleskapet i 15-30 min, men den kan gjerne stå lenger også.

Forvarm ovnen på 220 grader.

Finn frem et muffinsbrett og hell 1 ss rapsolje i 3-4 av muffinsformene. Brettet settes inn i den varme stekeovnen.

Når oljen er rykende varm er det på tide å helle i røra.
Ta først på deg langermet genser. Hold mann,barn og nyskjerrige dyresnuter på god avstand!

Ta brettet ut av ovnen og fordel røra i muffinsformene som har glovarm rapsolje i seg. Jeg fyller formene 2/3 opp. Sett så brettet tilbake i ovnen.

Puddingene er ferdig etter ca 15 min, du må ikke åpne ovnsdøren mens de steker.

Når de er ferdige bør de raskt legges over på tørkepapir, slik at de ikke blir liggene i oljen å bli soggy.