3 dl mandler
2 dl / 30 g pecan nøtter
1 ts bakepulver
1 ts vaniljepulver
0,5 dl sukrin
50 g smør eller laktosefri margarin
1 egg
100 g mørk sjokolade, 86% kakao
Når mor brått ringer å forteller at hun kommer på besøk, da må man kaste seg rundt på kjøkkenet og trylle frem noe godt i full fart. I går ble det sjokolade-kjeks. :)
Jeg hadde 2,5 dl mandel-mel stående fra jeg lagde mandel-melk tidligere i dag , og det kom godt med. Men man kan også kverne mandler for å få mandel-mel.
Start med å smelte smøret uten å brune det.
Kvern nøttene for å lage det til mel, det går kjapt i en blender. Ha nøttemelet over i en bolle og tilsett bakepulver, vaniljepulver og sukrin.
Hakk opp sjokoladen i små biter, og rør det inn i nøttemelet.
Jeg foretrekker 86% sjokoladen, men hvis man vil ha en søtere kjeks vil man nok heller bruke 70% sjokoladen og ha i litt mer sukrin.
Ha egget og det smeltede smøret i bollen og rør godt.
Legg deig-klumper ut på et bakepapir og trykk de flate. En toppet spiseskje blir en kjeks.
Stekes i en forvarmet oven på 180 grader i 12-15 min, og avkjøles på rist.