Sjokolade-kjeks

sjokolade kjeks <meta name="description" content=" oppskrift på sjokolade-kjeks. lavkarbo, glutenfri, laktosefri "
Sjokolade-kjeks ( 16 - 18 stk. )

3 dl mandler
2 dl / 30 g pecan nøtter
1 ts bakepulver
1 ts vaniljepulver
0,5 dl sukrin
50 g smør eller laktosefri margarin
1 egg
100 g mørk sjokolade, 86% kakao




















Når mor brått ringer å forteller at hun kommer på besøk, da må man kaste seg rundt på kjøkkenet og trylle frem noe godt i full fart. I går ble det sjokolade-kjeks.  :)

Jeg hadde 2,5 dl mandel-mel stående fra jeg lagde mandel-melk tidligere i dag , og det kom godt med. Men man kan også kverne mandler for å få mandel-mel.



Start med å smelte smøret uten å brune det.

Kvern nøttene for å lage det til mel, det går kjapt i en blender. Ha nøttemelet over i en bolle og tilsett bakepulver, vaniljepulver og sukrin.

Hakk opp sjokoladen i små biter, og rør det inn i nøttemelet.
Jeg foretrekker 86% sjokoladen, men hvis man vil ha en søtere kjeks vil man nok heller bruke 70% sjokoladen og ha i litt mer sukrin.

Ha egget og det smeltede smøret i bollen og rør godt.

Legg deig-klumper ut på et bakepapir og trykk de flate.  En toppet spiseskje blir en kjeks.

Stekes i en forvarmet oven på 180 grader i 12-15 min, og avkjøles på  rist.